Campus Bornholm kåres som Årets Byggeri 2018

En stribe af byggebranchens mest markante aktører tildeler på onsdag hædersprisen ’Årets Byggeri 2018’ til Bornholms nye uddannelsesfællesskab.

I en tid med fuld gang i byggeriet i hele landet er Campus Bornholm en af årets absolut mest vellykkede nye bygninger. Den vurdering kommer fra dommerkomitéen bag byggebranchens hæderspris ’Årets Byggeri’, der derfor har tildelt campusbygningen i Rønne den fornemme titel ´Årets Byggeri 2018’.

Dommerkomitéen, der består af repræsentanter fra landets mest markante aktører inden for byggeri og arkitektur, lægger vægt på arkitektur, specielle løsninger, materialevalg, byggeproces og godt håndværk, når vinderne af prisen inden for de tre kategorier ’Privat’, ’Erhverv’ og ’Åben’ skal findes.

Campus Bornholm vinder i kategorien ’Åben’.  Sidste års vinder i denne kategori gik til Lego House i Billund, som er tegnet af Bjarke Ingels Group (BIG).

Ligeværd og fællesskab

I motiveringen bag kåringen fremhæver dommerne, at Campus Bornholm styrker ligeværd og fællesskab blandt unge. Dommernes motivering for tildeling af prisen lyder:

Campus Bornholm skaber ligeværd blandt de unge i deres valg af uddannelse. På Campus samles alle øens videreuddannelser efter folkeskolen, og skolen er således et tiltrængt opgør med den udbredte praksis at adskille de unge i boglige og faglærte uddannelser. Med fine, gennemtænkte og fælles rammer viser vi de unge og deres forældre, at vi som samfund værdsætter alle lige højt uanset hvilken uddannelse og fremtidig jobfunktion, de vælger. Det har Danmark og dets unge brug for – og fælleskabet på Bornholm vil styrkes.

For campusdirektør Inge Prip er prisen en meget stor ære og anerkendelse:

- Den er en anerkendelse af de visioner, der blev sat fra start om at skabe et uddannelsesmæssigt fyrtårn, som samler øens unge på tværs af uddannelser og giver dem et rum for nye fællesskaber, siger hun og lægger vægt på, at æren for prisen deles med en række dedikerede folk:

- Der er rigtig mange mennesker, som har lagt et kæmpe arbejde i at få det op at stå med de tanker for øje. Lige fra bestyrelsesmedlemmer, ledere, medarbejdere og elever til fonde, arkitekter, entreprenører og håndværkere. Denne pris går til dem, og jeg er meget stolt af være en del af vores fælles projekt.

Prisoverrækkelsen finder sted onsdag 12. december kl. 15-17 på Campus Bornholm

Fakta om Årets Byggeri

Alle byggerier på dansk grund kan nomineres til konkurrencen. Kravet er, at byggeriet er færdiggjort i perioden 16. november 2017 til 15. november 2018.

I dommerkomiteen sidder:

  • Scott Hollingsworth, arkitekt, Hollingsworth Pack – FORMAND
  • Elly Kjems Hove, branchedirektør, DI Byg
  • Henrik Garver, adm. direktør, FRI
  • Lars Storr-Hansen, adm. direktør, Dansk Byggeri
  • Lene Espersen, direktør, Danske Arkitektvirksomheder           
  • Palle Thomsen, adm. direktør, Danske Byggecentre
  • Peter Hesdorf, adm. direktør, Byggeriets Evaluerings Center

Læs mere om prisen her.

Fakta om byggeriet

Det nye Campus Bornholm blev indviet d. 13. juni 2018 af HKH Kronprins Frederik.

Byggeriet er støttet af en række fonde og særligt muliggjorde en stor donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. Herudover har Sparekassen Bornholms Fond, Dreyers Fond og Brødrene E., S. & A. Larsens Legat også bidraget.

I alt udgør Campus Bornholm nu ca. 21.000 m2 for ca. 1.900 elever, kursister, studerende og medarbejdere. Nybyggeriet udgør 15.435 m2 og der er ombygget 2.500 m2 eksisterende undervisningsfaciliteter.

Byggeriets storentrepriser er udført af PL Enterprise, GVL Enterprise og Ribe VVS Service.

Campus Bornholm er tegnet af Cubo arkitekter sammen med Nova 5 arkitekter, Dominia, Lars Ørtoft Rådgivende ingeniørfirma  og Henrik Jørgensen Landskab .

Fotograf: Martin Schubert

 

10. December 2018