Bliv tjener, kok eller ernæringsassistent

- uddannelsesstart 21. oktober

Det er tid til at søge om plads på Campus Bornholms efterårshold på Grundforløb 2 (GF2) på MAD-uddannelserne. Forløbet starter 21. oktober. 

Ansøg nu via optagelse.dk
Kontakt Campus Bornholms uddannelsesadministration tlf. 5695 9700, hvis du har brug for hjælp til ansøgningen.

GF2 tjener, ernæringsassistent eller gastronom (kok) er for dig, der er gået ud af 9. eller 10. klasse for mere end et år siden, og er under 25 år. 

Forløbet varer 20 uger og afsluttes med en prøve. Derefter starter du på dit hovedforløb, der veksler mellem praktik i en virksomhed og skoleophold på Campus Bornholm eller en anden skole.

Kan jeg blive på øen? 

Uddannelserne til gastronom og ernæringsassistent kan følges fra start til slut her på Bornholm. 

Skoleperioderne på hovedforløbet på tjeneruddannelsen foregår uden for øen. Der er dog intet til hinder for, at tjenerelever har en uddannelsesaftale med en virksomhed her på øen og tager skoleperioder uden for øen. Ofte vil der være mulighed for at bo på et skolehjem.

Kan jeg få praktikplads?

I disse år er udsigten til at få en praktikplads usædvanlig god - alle 13 elever på det hold, der afsluttede GF2 i april, er således pt i virksomhedspraktik. Og både lokale og udenøs virksomheder har et godt øje til MAD-eleverne fra Campus Bornholm.

Eksperimenterende køkken

Som GF 2-elev på Campus Bornholm kan du se frem til en skoletid, hvor der med rund hånd er tilsat eksperimenter, innovation og forløb med eksterne kokke og madeksperter. Takket være socialfondsprojektet ’Bedre Erhvervsuddannelser’ har vi udviklet et innovationskøkken, som tilføjer både ekstra krydderi og fylde til undervisningen.

På tidligere forløb har Jan Gildam fx undervist i røgning. Eleverne har arbejdet med molekylær gastronomi og bl.a. fremstillet brændende is. Kasper Beyer fra Beyers Sushibar og Svaneke Chokoladeri har lært fra sig. Kokken Christina Bille Nielsen, medforfatter til bogen ’Smag til’ om tilsmagning og smagsingredienser, har sat eleverne grundigt ind i, hvordan de kan minimere brugen af salt i maden.

Ansøg nu via optagelse.dk
Kontakt Campus Bornholms uddannelsesadministration tlf. 5695 9700, hvis du har brug for hjælp til ansøgningen. 
11. September 2019
Ole B. Larsen
Uddannelsesleder
Afdeling:
MAD
Telefon:
60121804
Pia Kure Kaas
Uddannelsessekretær
Afdeling:
EUD uddannelsesadministration
Telefon:
30650225