Bornholms bedste kokkeelev 2014

Nyhed

Vinderen af Bornholms Mesterskaberne for Kokkeelever 2014 blev: Steffen Thomsen, Stammershalle!

Hele dagen i går, tirsdag d. 7. oktober dystede han sammen med 11 andre kokkeelever i konkurrencen om at tilberede den bedste menu, hvor råvarerne så vidt muligt er bornholmske. En hektisk og spændende dag, med stor koncentration, tårnhøje forventninger og et nervepirrende tidspres.

Eleverne skulle hver udarbejde et menukort, og herefter tilberede den beskrevne hovedret på 2 timer. Retterne blev præsenteret for dommerne med 20 minutters interval.

Det kyndige dommerpanel bestod af stjernekokkene:

Mikkel Marschall, kendt fra bl.a. Sol over Gudhjem, tidligere Kadeau og kåret som Årets Kok, Francis Cardenau, Michelinkok, medstifter af de anmelderroste restauranter Le Sommelier, MASH og Umami, kendt fra TV, og Torben Klitbo, iværksætter, stifter af restaurationskæden Cofoco samt udgiver af livstilsmagasinet Copenhagen Food.

Dagen igennem var døren til køkkenet åben, så alle kunne kigge ind og overvære de arbejdende kokkeelever og tilblivelsen af nye kreative, gastronomiske retter. Restauranten var fyldt med tilskuere – og stærkt fremmøde fra den bornholmske restaurationsbranche, som efterfølgende kunne høre Torben Klitbo’s inspirationsoplæg om at være iværksætter og starte flere restauranter op.

 

 

 

 

08. Oktober 2014