Bornholms kommende iværksættere

Nyhed

På HHX og HTX Campus Bornholm er eleverne på innovationsholdene for alvor gået i gang med at forberede messen den 12. januar 2017 , hvor Fonden for Entreprenørskab Bornholm inviterer til Regional Entreprenørskabsmesse i Green Solution House.

Onsdag og torsdag har de holdt en to-dages camp, hvor formålet har været at blive klædt på til messen,  og hvor professionelle erhvervsfolk har været til stede i kortere eller længere tid for at sparre med de unge mennesker og give dem råd og ideer til, hvordan de kan udvikle og præsentere deres meget forskellige idéer, der spænder fra maskiner til app´s.

Tau Rebecca Mikkelsen, der til daglig har HHX 2.g i faget Innovation på b-niveau og det fælles valghold HHX/HTX på c- niveau, fremhæver, at pointen med denne camp netop er, at eleverne får sparring udefra – fra professionelle erhvervsfolk omkring økonomi, forretningsplaner, IT, visuel kommunikation og præsentation.

Således har Randi Kofoed Jensen og Bente Holm fra Nordea stillet sig til rådighed omkring budgetlægning og økonomi, Jørn Pedersen og John Nohr fra Business Center Bornholm har sparret omkring forretningsplaner og økonomi, på Skype har grupperne sparrret med en IT konsulent fra København, og Engelke Toklum har givet ideer og oplæg omkring bannere, anden visuel kommunikation og brochurer til messen. Selv har Tau Mikkelsen taget sig af pitch træning – dvs de korte kontante præsentationer, alle besøgende kan opleve på scenen i Green Solution House til januar.

En app til kantiner

Tre drenge, Jonathan, Peter og Magnus har udviklet en app til privat og offentlige kantiner, hvor brugerne kan gå ind og give feedback på dagens ret samt være medbestemmende til, hvad der skal serveres i kantinen den følgende uge. Formålet er, at kantinerne kan holde på deres brugere og opfylde deres behov og ønsker på en nem og direkte måde.

Maskine til hurtig nedkøling

Vi kender alle til at få serveret en sodavand eller øl, der ikke er kold nok. Teamet Oscar, Rebecca og Josefine fra 2.g. på HHX har udtænkt en maskine til to-go-forretninger, hvor man hurtigt og billigt kan nedkøle drikkevarer ved hjælp af flydende nitrogen. ” Den sparer omkostninger og tid og er samtidig meget effektiv,” fortæller de.

Begge disse to hold  - og alle de andre hold, der skal vær med på messen i januar – har i den sidste måneds tid lavet forarbejdet til onsdagens og torsdagens camp: de har haft en lang idéfasen, lavet modeller og rapporter og udarbejdet tidsplaner.

 

Og hvad det hele så munder ud i, kan man opleve den 12. januar, hvor de unges iværksætteres ideer og planer bliver udfordret og bedømt af professionelle erhvervsfolk.

Kom gerne og kik og læs mere på Fonden for Entreprenørskab Bornholms hjemmeside

Topbillede: John Noer fra BCB giver feed back på økonomien og forretningsplanen

08. December 2016
Ann Due
uddannelsesleder
Afdeling:
HHX og HTX
Telefon:
60121802