Bornholmske HTX-elever vinder Maersk TECH GAME

Nyhed

Bornholmerne løb af med sejren, da de i går deltog i Maersk TECH GAME sammen med 43 hold fra skoler over hele landet.

Spillet startede klokken 8 om morgenen, hvor opgaverne blev offentliggjort for alle HTX på et særligt website, som var oprettet til spillet. Herefter ventede en naturvidenskabelig rejse for eleverne. Med fokus på det maritime Maersk blev HTX’ernes naturvidenskabelige viden sat på prøve med blandt andet opgaver i faget fysik. Ikke kun det faglige niveau blev der sat krav til, men også de kreative evner med papirkonstruktioner af skibe pressede de studerende ud mod nye horisonter.

”Opgaverne er bygget op omkring transport af containere fra Asien til Danmark”, fortæller underviser Noa Steen Andersen, som førte 3 bornholmske HTX-hold fra Campus igennem konkurrencen. ”De fysikopgaver, som eleverne stilles, er både relevante for de maritime uddannelser, men også relevant for fysik i 3.g. Eleverne arbejder med både med opgaver inden for hydrodynamik, opdrift, brændstofforbrug og energiberegninger ved transport”, forklarer Noa Steen Andersen.

De forskellige opgaver og elevernes løsningsmetoder blev løbende vurderet af hovedkvarteret i Maersk, og konkurrencen kunne følges og kommenteres løbende af deltagerne på konkurrencens facebookside. Vinderholdet, som kaldte sig ”Maersk Super Explorers", består af eleverne Rasmus, Magnus, Thomas, Louise og Mikkel fra 3. y. De kæmpede bravt dagen igennem, og allerede midt i konkurrencen var der gevinst - de 5 elever blev annonceret på Maersk "bliv skibsofficer" facebook-side, hvor de vandt en ekstra præmie, nemlig 5 laptop sleeves, som bliver sendt direkte til de 5 studerende.

Kl. 16 blev spændingen udløst og ”Maersk Super Explorers” løb af med sejren. De kan nu glæde sig til hovedpræmien, som er en rundvisning på et af Maersk’s største containerskibe - en oplevelse 3. års Y klasse fra Campus Bornholm HTX gerne ville have med i livsbogen.

Det er første gang Campus Bornholm deltager i Maersk TECH GAME, men ifølge uddannelsesleder Ann Due, er det helt sikkert ikke sidste gang, hvis chancen kommer igen. ”Jeg er meget stolt af, at HTX på Campus Bornholm løb af med sejren. Det er en gruppe rigtig dygtige elever og fantastisk flot, at de markerer sig på landsplan ved at nå til tops i sådan en national konkurrence”, siger uddannelseslederen.
 

 

25. Marts 2015