Campus-kokke skal være blandt landets bedste

Udvikling af kokkeuddannelsen
Nyhed

Campus Bornholm har en vision om at udvikle Danmarks bedste kokkeuddannelse. ”Det skal være en ”state of the art”-uddannelse inden for faget, som er så unik, at elever fra hele landet vil rejse til Bornholm for at tage den”, fortæller direktør for Campus Bornholm, Mads Kofod.

For at realisere dette vil Campus Bornholm alliere sig med nogen af de bedste inden for faget. Det er endvidere væsentligt at skabe et lokalt bornholmsk ejerskab til udviklingen af uddannelsen, og derfor vil udviklingsarbejdet foregå i tæt dialog med relevante lokale kræfter.

Udviklingen af området vil medføre en integration af produktions- og videnskøkkenet på Campus Bornholm. Derfor overgår erhvervsuddannelserne på indgangen Mad til Mennesker (MTM) til uddannelsesleder Kirsten Munch, som refererer til økonomi- og administrationschef Signe Saabye Ottosen. Kirsten Munch har tidligere erfaring som uddannelsesleder og daglig intern serviceleder. ”Det er vigtigt, at vi kommer godt i gang med at integrere vores produktionskøkken med MTM-uddannelsernes videnskøkken, så vi tager børnesygdommene i opløbet, inden vi flytter sammen i den nye campus-bygning – og så ved vi også, hvor væggene skal stå!”, fortæller Kirsten Munch, som lægger stor vægt på udviklingsmulighederne: ”Ved at benytte de funktioner, vi har sammen, kan vi opnå en mere rationel arbejdsgang og styrke netværk og udvikling, eksempelvis ved at vores kantinemedarbejdere kan samarbejde med kokkene.”

Melstedgård-projektet vil realisere Danmarks første regionale Madkulturhus på Melstedgård. Campus Bornholm og Melstedgård samarbejder allerede nu om at udvikle køkkenfaciliteter i Bornholms kommende Madkulturhus, så faciliteterne kan indgå som en del af kokkeuddannelsen på Campus Bornholm, og stedet kan fungere som et lærings- og videncenter for den bornholmske madkultur og samtidig være et unikt udstillingsvindue for de kommende elever på Campus Bornholm.

Udviklingsarbejdet i forhold til kokkeuddannelsen påbegyndes hurtigst muligt, og det forventes, at den redefinerede uddannelse kan lanceres i 2014. Udviklingsperioden løber i første omgang over 2 år. Herefter vil udviklingsprojektet blive evalueret, og det videre forløb vil blive fastlagt.

Du kan læse mere om uddannelsen her.

15. April 2013