Campusarken på Folkemøde

Nyhed

Campus Bornholm fremviste de hejste sejl på den tværfaglige innovationsplatform: Campusarken.

Andreas Borne og Mikkel Thomas Christensen var hoppet i matrostøjet i dagens anledning og fik fortalt om projektet og skabt et stort netværk til lignende innovative projekter.

Der blev etableret en samarbejdsaftale med et af de førende innovative undervisningstiltag i Danmark: Klimazirkus, som også sigter på at ende i Dubai 2020. De er ved at udruste et gammelt krigsskib med bæredygtige løsninger, og projekterne overlapper og supplerer hinanden. 

Om fredagen blev der læst højt af noveller fra skriveworkshoppen: Undergangsfortællinger. Det var forfatteren Dennis Gade Kofod, der stod for forløbet for 1.g på STX, som blev afholdt i løbet af foråret. (Campusarkens ramme for læring bygger på et dommedagsscenarie, så derfor passede det jo fint.)

Campusarkens stand var værter for en DIY (Do It Yourself) workshop, hvor folkemødedeltagere kunne lære at lave deres egen økosolcreme.  Den nye samarbejdspartner GRO SELV er også navnet på foreningen, som afholdt workshoppen. Det er et ungenetværk, der gerne vil sprede og dele viden om bæredygtige løsninger i vores hverdag.

Innovationsværkstedet viste billeder af resultaterne af en tværfaglig workshop. Her var der blevet arbejdet med indretning af skibet og udvikling og afprøvning af sejltyper. Workshoppen blev holdt for både tømrer-elever og HTX-elever.

Via dialog og musik blev der skabt opmærksomhed, og både nye og gamle elever kom forbi og fik en snak. Hvidovres borgmester og andre officielle folk var blandt de begejstrede besøgende på Campusarkens stand.

Næste år bliver selve skibet udstillet, og selvfølgelig også de resultater som elevernes arbejde og de nye netværk fører med sig. Andreas og Mikkel glæder sig til at være på ægte gyngende grund og til den tid hejse de spritnye sejl.

Digtoplæsning

Præsentantion ved forfatter Dennis Gade Kofod

Resten af arken, som står på Campus Bornholm i Rønne, klar til at blive bygget og sat i stand.

22. Juni 2016