Danskuddannelse i Nexø

Nyhed

Campus Bornholm udbyder Danskuddannelse i Nexø

Udlændinge, som gerne vil lære dansk om aftenen, behøver ikke længere at tage helt til Rønne. Campus Bornholm udbyder nemlig i samarbejde med Designskolen de to første moduler på Danskuddannelse 2 og 3 på Designskolen i Nexø.

Campus Bornholms afdeling for Danskuddannelserne (tidligere Sprogskolen), indgik sidste år et samarbejde med Designskolen om undervisning i dansk som andetsprog i Nexø. Designskolen havde behov for, at skolens kursister fik mulighed for at lære dansk efter skolens almindelige undervisning. Og så er der langt fra Nexø til Rønne.

Samarbejdet fortsætter igen i år med danskundervisning i Designskolens lokaler, og som noget nyt udvides danskundervisningen som et tilbud til alle udlændinge – også dem, som ikke er elever på skolen.

”Vi har en ide om, at der kunne være flere, der har interesse i at gå til danskundervisning om aftenen, men som ikke har mulighed for at tage til Rønne”, fortæller uddannelsesleder Lene Dahn Winther fra Campus Bornholm.  ”Kurset henvender sig for eksempel til folk i arbejde, som gerne vil lære i dansk om aftenen, og det behøver ikke kun være folk fra Nexø. Det kunne eksempelvis være folk som arbejder i Nexø-området, og som kan tage til undervisning efter arbejde”, uddyber Lene Dahn. Tiltaget imødekommer derfor de folk, som har svært ved at komme af sted til undervisning, hvis de eksempelvis har job og familie at passe og har langt til Rønne.

Kurset er for begyndere, og undervisningen er differentieret, så den tager udgangspunkt i den enkelte elevs behov. Der er løbende optag på kurset, så man kan være med på det niveau, der passer til den enkelte.

For at kunne modtage undervisning skal man henvende sig på Jobcentret igennem Bornholms Regionskommune og få en henvisning til Danskuddannelserne. Her bliver man visiteret i forhold til, hvilket niveau, man starter på. Kurset betales af kommunen. og er gratis for kursisterne.

 

Kurset afholdes hver torsdag kl. 16:30-19:00.

Første kursusgang er torsdag den 27. september 2012.

Der er løbende optag, så kurset er altid åbent for nye kursister.

Yderligere oplysninger fås hos:

Uddannelsesleder Lene Dahn Winther

Mail: lw@cabh.dk
Tlf: 6012 1808

18. September 2012