Elever fra forskellige uddannelser arbejder sammen

Nyhed

Elever fra henholdsvis tømreruddannelsen og HTX teknologilinjen havde onsdag en 12 timers fælles arbejdsdag omkring skibet ”Campus-Arken”. Skibets færdige skrog skal indrettes og apteres indvendigt, der skal bygges styrehus, og der skal laves forslag til rig i form af sejl og mast.

Så hele dagen fra 8 morgen til 8 aften var sat af til fælles projektarbejde og idé-generering. Eleverne mødtes på HTX på Merkurvej, blev delt op i fire grupper og startede med at udvikle ideer til det indvendige i skibet med modeller i størrelsesforholdet 1:20. I hver gruppe var der elever fra såvel HTX som fra tømreruddannelsen. Ud over Campuslærerne Christina Huth Panduro (design), Mikkel Thomas (teknologi) og Andreas Borne (tømrer) fik eleverne stor hjælp fra to ”rigtige” skibsingeniører: Morten Wedel og Henrik Philipsen.

De fire drenge Frederik og Jacob (begge HTX) og Alfred og Lasse (tømrere) fortæller samstemmende, at det var en sjov og anderledes dag.

Forventningerne til dagen fra alle fire havde dog været negative – de var noget skeptiske i forhold til, hvad der skulle komme ud af det. Men skepsis blev gjort til skamme: ” Det var et fedt projekt, og det var sjovt at arbejde sammen med andre, som ikke er i dit fag – ligesom i den virkelige verden, ” fortæller Lasse og Alfred. Og HTX- drengene fortsætter: ”De tømrere kan jo helt klart meget bedre end os til det tekniske, og de kom med gode løsninger. Og da vi kom over i tømrerhallen, blev vi i den grad overtrumfet af dem”.

Formiddagen, som foregik i et klasseværelse på HTX, var dog måske lidt kedelig, og især for tømrerdrengene var det svært at sidde i et klasselokale en hel lang formiddag. For alle gik det langt bedre om eftermiddagen, hvor de på værkstedet i tømrerhallen arbejdede videre med modellerne, som nu skulle have sejl og mast.

Men hvor skal man placere en mast mest hensigtsmæssigt? Og hvilket sejl er det bedste? Hvordan skaber man mest fremdrift uden brug af motorer? Under kyndig vejledning af de professionelle skibsingeniører arbejdede de unge videre hele eftermiddagen, og dagen blev afsluttet med en kapsejlads på Campus-søen ved Minervavej!


 

11. April 2016