Fagretninger

Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, starter du din erhvervsuddannelse på grundforløb 1, som varer 20 uger  (et halvt skoleår).

På grundforløb 1 skal du vælge en af de fem fagretninger: 

1. Mad med Oplevelser
2. Kontor, Handel og Forretningsservice
3. Byggeri, Teknik og Bæredygtighed
4. Kombi-X
5. Metalræs

På fagretningen skal du arbejde med en række projekter, hvor du opnår grundlæggende faglige kompetencer, kendskab til forskellige fagområder og praktik- og jobmuligheder inden for faget.

I slutningen af grundforløb 1 vælger du din uddannelsesretning og fortsætter på grundforløb 2.

Fagretninger:

Kontor, Handel og Forretningsservice

Denne fagretning er for dig, som interesserer dig for handel, kontor, markedsføring og salg. Fagretningen retter sig mod uddannelserne som f.eks. detailassistent, kontorassistent og handelsassistent.

Byggeri, Teknik og Bæredygtighed

Byggeri, Teknik og Bæredygtighed er for dig, som interesserer dig for byggeri, konstruktioner, elektronik, IT og praktisk håndværk. Fagretningen retter sig mod uddannelserne til: murer, anlægsstruktør, tømrer, gulvlægger, tækkemand, VVS, elektriker, data og kommunikation.

Mad med Oplevelser

Denne fagretning er for dig, som interesserer dig for fødevareproduktion, regional madkultur, bæredygtighed, oplevelsen af det gode måltid og den gode service. Fagretningen retter sig mod uddannelserne til ernæringsassistent og gastronom (kok).

Metalræs

Denne fagretning er for dig, som interesserer dig for teknologi, maskiner, konstruktioner, mekanik og køretøjer. Fagretningen retter sig mod uddannelserne til: Smed, industritekniker, personvognsmekaniker og lastvognsmekaniker. 

Kombi-X

Denne fagretning er for dig, som interesserer dig for håndværk i byggebranchen, autobranchen eller industrien, og som vil have en gymnasial eksamen. Med andre ord, dette er fagretningen for dig, som vil tage en EUX.

Læs mere om fagretningerne i menuen til venstre.

23. Januar 2019