Fra idé til virkelighed – iværksætteri for voksne

Nyhed

16 vidt forskellige mennesker deler en fælles drøm på Campus Bornholms iværksætterkursus – at komme ud over rampen med sin egen virksomhed. Det kan virke uoverskueligt, men på kurset bliver drømme og planer struktureret trin for trin.

- Vi hjælper dem med at fokusere på deres idé. De får sparring med os undervisere, og de andre iværksættere på kurset. Det er en erfaren gruppe, der har prøvet lidt af hvert. Alle har hver deres kompetencer at byde ind med, fortæller underviser Michael Jensen, der står for dagens tema om digital markedsføring, webshops og sociale medier som platforme.

Kurset er struktureret hen over udarbejdelsen af en forretningsplan fra start til slut. Det er lige fra idegrundlag til analyse af konkurrenterne på markedet osv. til færdiggørelsen af en komplet forretningsplan inklusive budget. Så er det op til kursisterne selv at tage den derfra. Flere er allerede godt i gang med deres virksomhedsidé og har allerede kontakt med folk inden for brancherne, hvor de har fået gode tilbagemeldinger.

- Vi hiver relevante folk ind udefra til at komme og holde oplæg på kurset– fx en revisor fra Rønne Revision. Fagfolkene kan hjælpe med at afklare en masse tekniske spørgsmål i forhold til virksomhedsdrift, og hvad man skal være særligt opmærksom på, når man starter op, fortæller Michael Jensen.

Fra hundesalon til PPV-trafik

Jonna Dam Andersen drømmer om at starte sin egen hundesalon i Nexø, hvor man kan få soigneret, vasket og klippet pels på sin hund.

- Jeg er med på kurset for at finde fundamentet til at starte på. Hvad det kræver at starte op, hvordan jeg skal markedsføre, og hvordan regnskabet fungerer.

Jonna er allerede langt med sine planer og satser på at starte op midt i marts. Nu skal hun ud og lave markedsføring og vil centrere den, hvor hundeejerne kommer, eksempelvis hos øens dyrlæger.

- Der er mange rigtig gode ting ved kurset, fx det omkring markedsføring. Og så er det også godt at få dét på plads med love og regler, og ting som er svære, hvor jeg kan se at jeg er nødt til at gå ud og finde hjælp. Fra at være på ”jeg kunne godt tænke mig”-stadet, har kurset været fantastisk til at konkretisere til ”nu gør jeg”-stadet”. Det sjove er, vi sidder med 16 forskellige ideer, men vi krydser hele tiden ind over hinanden, fordi der er fælles problemstillinger.

Stephen Gregory Turner arbejder med planerne om at starte sin egen virksomhed inden for PPV-trafik. Det står for ’Pay Per View’, og handler om at styre online trafik vha. søgeord, så virksomheder har større chance for at få deres websites vist på nettet. 

- Jeg har brugt en del tid på det og har taget kurser på nettet, som jeg selv har betalt. Min drøm er på et tidspunkt at kunne hive nok penge hjem til at kunne leve af det. Bare tage sin pc under armen og arbejde hvor som helst – også selvom du sidder i Spanien.

I første omgang er Stephen interesseret i et deltidsjob, så han samtidig kan få tid til at starte virksomheden op. Han har især haft glæde ved kursets information om, hvordan man skal forholde sig i forhold til told og skat og myndighederne generelt, så man kommer rigtigt fra start.

De spirende iværksættere har været i gang siden d. 11. januar på kurset, som varer 30 dage. Selvom forløbet lakker mod enden, er det blot begyndelsen. Kursisterne har både dannet en fysisk netværksgruppe og etableret en facebookgruppe, så de fortsat kan sparre med hinanden på vejen mod at udleve iværksætterdrømmene.

 

09. Februar 2016