Fremtiden starter på Færgen

Elevambassadører stod til søs
Nyhed

Fredag den 13. april tog en gruppe elevambassadører Leonora Christina frem og tilbage mellem Rønne og Ystad om eftermiddagen og aftenen for at tage en snak med passagererne om Campus.
Formålet med rejserne var at få sat fokus på eleverne og det bornholmske samfund i relation til Campus Bornholm.

Lang tids forberedelse

Elevambassadørerne har siden starten af årsskiftet arbejdet på at få færgearrangementet op at stå. Ved at benytte Færgen som medium til at udbrede kendskabet til elevambassadørernes arbejde og Campus Bornholm, håbede eleverne på at få gjort opmærksom på deres arbejde og på Campus Bornholm som et fælles folkeligt projekt. I samarbejde med Færgen fik eleverne således arrangeret de fire ture mellem Rønne og Ystad, og med hjælp fra de lokale bornholmske firmaer: Sam’s, Feet Me, Keldor, Maimi og Gutemench lykkedes det eleverne at få skabt en fælles ”uniform”, så de let kunne spottes blandt de almindelige passagerer.

11. maj

Foruden at få sat fokus på Campus Bornholm og elevambassadørerne generelt, blev færgearrangementet også brugt som en promotion for Bornholm for Campus’- og elevambassadørernes forårsarrangement den 11. maj, hvor hele øen inviteres til Minervavej for at deltage i forskellige aktiviteter og lege og derved blive inddraget i Campus-projektet. Om aftenen vil der være helstegt pattegris, hvorefter elevambassadørerne inviterer alle øens unge til fest for at få sat fokus tilbage på eleverne og samtidig få sat gang i integrationen af dem.

Vellykket projekt

Tilfredsheden var stor og humøret højt, da elevambassadørerne kom i land 21.50 efter at have tilbragt mere end syv timer på Leonora Christina. Projektet var vellykket, og der var enighed blandt eleverne om, at de havde fået nogle gode snakke og diskussioner med passagerne om fordele og ulemper ved Campus Bornholm, og at de også havde fået sat fokus tilbage på det, Campus handler om – eleverne og det bornholmske samfund. 
 

Af elevjournalist Nanna Jacobsen

17. April 2012