HF-enkeltfag - et springbræt til videre uddannelse

Nyhed

Med en baggrund som blandt andet pedel, slagteriarbejder og selvstændig handyman har René på 41 år allerede snuset til lidt af hvert. Han valgte at kaste sig ud i en HF-eksamen med enkeltfag og bruge den som springbræt til at søge ind på en videregående uddannelse. Et valg som ikke bare stiller ham bedre i forhold til uddannelse og karriere, men også har haft en positiv indvirkning på hans indstilling til livet.

Hvorfor tog du HF enkeltfag?

For det første ville jeg udfordres i livet, og for det andet ville jeg være stærkere kvalificeret og dermed have bedre kort på hånden i en jobsituation fremadrettet. Min eksamen er et skridt på vejen til at uddanne mig videre, da jeg vil bruge den til at søge ind på maskinmesteruddannelsen.

På sigt vil jeg gerne være selvstændig og beskæftige mig med grønne energiløsninger. Det kan man som uddannet maskinmester.

Hvordan har det været at vende tilbage til skolebænken som voksen?

Det har været interessant. Jeg har været glad for det, og det har gjort mig mere positivt indstillet på livet. Du kommer igennem så meget stof, og du får mere med i bagagen – fx menneskehedens litteraturrejse i danskfaget. Du får et kæmpe bredt udsyn til, hvordan verden hænger sammen, og du får en større dybde og flere nuancer på livet.

Jeg har bestemt ikke fortrudt mit valg. Det har været en dannelsesrejse, og det kan man godt bruge, selvom man er lidt oppe i årene.

Hvad vil du anbefale, hvis man overvejer at tage en Hf?

Vær modig og tag springet. HF-enkeltfag er en god investering, og det kan lave om på dit liv.

Det er hårdt, men hvis du har flid og er pligtopfyldende, og hvis du tager ansvar og kan tage dig selv i nakken, er det det hele værd. Det er jo også det, livet handler om på så mange andre planer.

Så skal du regne med, at du er nødt til at arbejde målrettet og være godt forberedt til eksamen – for det er det, der tæller.

FAKTA:

Man kan tage en HF-eksamen spredt over 3, 4 eller flere år, hvis man vælger en bestemt række fag på et bestemt niveau. Det kaldes HF enkeltfag.

Hvis man følger undervisningen på HF enkeltfag, er man ikke tilknyttet en bestemt klasse, men bliver undervist i de forskellige fag sammen med mange forskellige kursister. Man bestemmer selv hvor mange og hvilke fag, man ønsker at tage hvert år. Der er i HF-enkeltfags-systemet mulighed for at følge og afslutte bestemte fag, som tilsammen giver adgang til en videregående uddannelse som maskinmester, sygeplejerske, pædagog eller socialrådgiver.

 

13. Juni 2016