Links, der vil gøre din studietid lidt nemmere

Computere, tablet og smartphones er efterhånden en kær ven for de fleste studerende, og hvis man går rundt på gangene på Campus Bornholms ungdomsuddannelser, lægger man da også mærke til, at mange elever bruger disse hjælpemidler i undervisningen – og det samme gør lærerne. Jeg har derfor bestemt mig for at lave en lille liste over gode links, der kan gøre dit liv lidt nemmere, når det kommer til studierne.

www.frividen.dk

Frividen.dk er en gratis, men reklamefinansieret hjemmeside, hvor undervisere lægger undervisningsvideoer ind med teori, opgaveløsninger og forsøg i matematik, fysik og kemi. Målgruppen er folkeskoleelever og elever på ungdomsuddannelser. Så hvis du gik glip af din lærers gennemgang af differentialregning, eller du måske godt kunne trænge til en lille repetition, jamen så er denne side uundværlig.

http://www.sparknotes.com/sparknotes/

Denne amerikanske side er udgivet af forlaget Sparknotes, som udgiver forskellige hjælpemidler til studerende i form af bøger, indekskort og testforberedende materiale. Materialet er derfor som udgangspunkt tiltænkt det amerikanske skolesystem, men det kan sagtens bruges af danske skoleelever, der godt kunne bruge lidt hjælp i engelsk. Ved at benytte linket oven for, kan du vælge mellem forskellige engelske tekster, som du helt sikkert også kommer til at stifte bekendtskab med i engelsk. Ved at klikke på den ønskede titel får du nu gratis adgang til et resume af plottet, personkarakteristik, en quiz, analyseeksempler og meget mere. Så hvis du sidder derhjemme med en klassisk engelsk tekst fra det 1800-århundrede, som du simpelthen ikke forstår, så kan denne hjemmeside give dig et lille skub i den rigtige retning.

http://nfs.sparknotes.com/

Denne side er en del af Sparknotes, som jeg lige har præsenteret, men her er det specifikt Shakespeare, man kan få hjælp til. Vigtigst er, at man kan få lov til at læse originalversionen + en mere moderne engelsk formuleret udgave – dvs. at Shakespeare pludselig bliver til at læse og forstå.  

http://www.religion.dk/

Religion.dk udgives af Kristeligt Dagblad, og her kan du finde informationer om forskellige religioner, og ikke mindst gode oversigter og lister, der kan hjælpe dig i religion.

http://www.euo.dk/bestil/bestil/

EU fylder en del i samfundsfagsundervisningen, og det er bestemt ikke alle, der synes at det er lige let at arbejde med. Heldigvis har EU-oplysningen en masse gode materialer om EU, som man kan downloade eller bestille i papirform gratis. Især bogen ”117 spørgsmål og svar om EU” kan anbefales.

http://stormp.kk.dk/littgen/

Skrivopgave.dk har lavet en litteraturlisteautomat, der, som navnet indikerer, kan lave din litteraturliste for dig, så du er sikker på, at den er rigtig. Ved at klikke på ovenstående link kommer du direkte hen til programmet, her skal du blot i venstre side vælge hvilken kildetype, du har benyttet og så indsætte de oplysninger, der efterspørges. Derefter skal du klikke på ”tilføj”, og så har du kilden lidt længere nede på siden. Når du har tilføjet alle dine kilder, kan du bare kopiere listen og sætte den ind i din opgave.

10. Januar 2013