Maskinmester - Carsten Overgaard

Karriere: Uddannet i 2005 fra Københavns Maskinmesterskole. Sideløbende uddannet VVS- og El-installatør. Tidligere ansættelser hosFinn Brandt VVS, Østkraft og Axel Sørensen. Ansat på Bornholms Hospital siden 2008.

Hvilke muligheder har man med en maskinmesteruddannelse i hånden?

Som nyudklækket maskinmester har du hele viften af jobmuligheder foran dig. Du kan få arbejde alle steder, lige meget om det er ved Arbejdstilsynet eller på en fabriksvirksomhed, offentlig virksomhed eller du vil til søs. Der er brug for maskinmestre overalt. Ofte har mange job, inden uddannelsen er færdigbestået.

Hvis du har en håndværkeruddannelse i forvejen, får du den teoretiske del med uddannelsen til maskinmester, og uddannelsen er meget let at bygge videre på. Har du ikke håndværkerbaggrund skiller uddannelsen sig ud ved at stille krav til, at man tilegner sig vigtig viden og praktisk erfaring, der kan erstatte håndværksuddannelsen –det er med til at skabe respekt om uddannelsen, og derfor er den meget efterspurgt.

Hvordan bruger du din uddannelse i dit job?

Jeg bruger både min tekniske baggrund og min viden i forhold til ledelse, organisation og virksomhedsøkonomi.

På uddannelsen lærer du at tænke miljøorienteret og lærer om energioptimering. Inden for Hospitalsområdet er man i dag meget fokuseret på grønne løsninger. Uddannelsen giver baggrund for at kunne udpege de rigtige steder at sætte ind og derefter at følge projektet fra ansøgning til idriftsættelse og dernæst vedligehold under drift

En maskinmester lærer at være proaktiv og projektorienteret. Så snart et projekt er bevilget og sat i gang, flytter jeg fokus mod det næste.

Gode råd til studerende?

Du skal være godt matematisk klædt på, inden du går i gang. Jo bedre du er klædt på, inden du går i gang, jo lettere kommer du igennem uddannelsen.

Du behøver ikke at have en klæbehjerne, men du skal vide, hvor du kan finde oplysningerne her og nu. Og så skal du være i stand til at planlægge din tid og have en god portion selvjustits. Med en seriøs indsats i hverdagen er der også plads til at holde weekend.

Man kommer ikke igennem studiet uden en stor indsats. Men når du så har fået beviset, har du også fortjent det. Det ved virksomhederne godt, når du skal ud og søge job.

Hvordan får man job?

Vælg, hvem du vil arbejde får, og tag ud og bank på døren, når du har fået dit uddannelsesbevis. Der er rigtig mange døre åbne, lige meget om du vil ud og sejle eller arbejde ved en støvsugerfabrikant. Du kan  i enhver virksomhed, du måtte besøge for at søge job, vise at du har nogle kvalifikationer, som lige netop de har brug for.

 

04. April 2016