Maskinmesterdrengene er på vej

Nyhed

På billedet ses 3 studerende, Mark Adler, Axel Holm og Lars Landschoff, der i april 2017 afsluttede værkstedsforløbet på Campus Bornholm. De er i januar 2018 færdige med deres virksomhedspraktik og starter derefter på MSK i København.

Mark Adler, Axel Holm og Lars Landschoff har i fællesskab lavet en svejserobot – en CNC- svejsemaskine.

Axel Holm:  Vi vidste fra starten, hvad vi ville lave som eksamensprojekt. Det har været spændende med projektarbejdet og vi har arbejdet meget dynamisk. Undervejs har vi designet de forskellige dele – og nu virker maskinen. Nu skal jeg i praktik hos Bornholms Energi og Forsyning og derefter til Lyngby og studere videre dér. At arbejde med et håndværk er faktisk sjovt – og slet ikke ”slemt”, som mange gymnasieelever måske tror!”.

”Vi har arbejdet i 9 måneder med mindre faglige ting og processer og de sidste to måneder med vores projekt, hvor det især har handlet om design og præcisionsarbejde, ” fortsætter Lars Landschoff. ” Vi har selv bestemt vores projekt men har fået stor hjælp til vores ideer fra lærere her og fra Maskinmesterskolen ovre. Herefter skal jeg i praktik hos Sydhavnens Motorværksted”

Mathias Marker og Albert Seerup har som eksamen opgave lavet en honningpresser til at presse honningen ud af biernes honningtavler.

Albert Holm: ”De 11 måneder er gået hurtigt og har været sjove. Vi har fået en basal uddannelse indenfor en lang række områder, men ikke megen tid til at gå i dybden. Vi ved lidt om el, luft, fræsning, drejning svejsning og så videre, og har fået lidt rutine i det. I denne uddannelse arbejder man i mange forskellige retninger i en kombination af manuelt og teoretisk arbejde, og man kan se et resultat. Efter eksamen skal jeg i praktik på Bornholms Hospital, hvor jeg skal rundt på de forskellige værksteder.”

”Det er udfordrende for første gang at lave en hel færdig maskine. Året er gået hurtigt, og vi har lært meget på kort tid,” siger Mathias Marker, som efter tiden her på værkstedsskolen skal i praktik på Færgen. ”Efter tre år på Maskinmesterskolen vil jeg gerne ud og sejle på de store have,” slutter han.

Efter værkstedsskole og 9 måneders praktik skal holdet fortsætte den teoretiske og praktiske uddannelse på Maskinmesterskolen ovre – og derefter venter der dem mange gode og spændende jobs og udfordringer både til lands og til vands.

Mathias Marker med honningpresser.

04. April 2017