Microsoft laver apps med HHX og HTX

Nyhed

I november kom Microsoft på besøg hos Innovationsholdene for at hjælpe med at udvikle applications - eller apps - som vi bruger på smartphones og tablets. Innovationsholdene tæller elever fra både HHX og HTX. Besøget blev sat i stand, via underviser Claus Munch, som etablerede kontakten med Microsoft til Young Enterprise Award i Fredericia i foråret:

”Flere af eleverne på innovationsholdet udviklede idéer til apps, som kan være med til at gøre livet nemmere i mange sammenhænge. Men der var ingen, som vidste hvordan man rent teknisk laver dem, så vi slog til, da Microsoft tilbød at komme”, fortæller underviser Claus Munch.

Det blev til et forløb over to dage – på første dag med idégenerering, og næste dag med praktisk udmøntning. I idégenererings-fasen lærte eleverne om de muligheder, IT giver i forhold til apps. Herefter blev idéerne udviklet, hvorefter Microsoft kom tilbage og hjalp med teknikken.

Og gode idéer manglede ikke. De unge foreslog fx at udvikle en sy-app, hvor man deler mønstre med hinanden, og apps der kan sætte TV'et til at optage, eller slukke for lyset, selvom selvom man ikke er hjemme. En personlig trænings-app til folk med diabetes og andre sygdomme, var også på tegnebrættet.

Eleverne arbejder nu videre med deres projekter, som skal munde ud i en fremlæggelse i januar med videopræsentationer og forretningsplaner. Her får eleverne også mulighed for at få feedback fra Microsoft i København via Skype. Microsoft vil være med i den endelige bedømmelse af projekterne, når de er færdige i foråret.

10. December 2014