Mikkel Marschall laver Ny Nordisk Mad

Køkkenet dufter lifligt af blåmuslinger i flødesuppe, og rundt om gryden vurderes resultatet af dagens arbejde. Suppen dekoreres sirligt med tynde flager knækbrød oven på de sorte muslingeskaller. Sådan ser det ud, når kokkeeleverne på hovedforløb 1. laver Ny Nordisk Mad sammen med Mikkel Marchall, (”Sol over Gudhjem”). De har fået en bunke nordiske råvarer til rådighed, og opgaven går ud på at få brugt det hele – ikke for meget, ikke for lidt – på tre dage. Og det er en anderledes måde at gå til værks, som eleverne synes er spændende. ”Det er fedt at få frie hænder”, fortæller Christell Izabella Meincke, mens hun tilbereder mayonnaise, af nordiske råvarer naturligvis.

Det handler om at lære eleverne at tænke innovativt. ”Jeg kan se, de gør, som man altid har gjort. Jeg går hele tiden rundt og laver små ting med maden for at vise, hvad man også kan gøre. Fx at sylte rødbederne, vi ikke fik brugt i går”, fortæller Mikkel Marchall om idéen bag forløbet. Med Ny Nordisk Mad skal vi tilbage til rødderne, undgå madspil og tænke kreativt og bæredygtigt i vores madlavning. ”Det handler om at støtte de lokale producenter – vi er jo en ø. Jeg vil gerne have, folk får øjnene op for det lokale”, fortæller kokken og eventmageren, der aldrig kunne finde på at købe en melon fra Brasilien, bare fordi den er økologisk. ”Vi skal sætte fokus på, hvad der er i sæson, så vi spiser rabarberne, når de er i haven”.

Mikkel Marchall er formand for den gruppe, som skal udvikle kokkeuddannelsen på Campus Bornholm. Hans vision er sammen med udviklingsgruppen at skabe en attraktiv uddannelse med spændende indhold, der både er nyt og anderledes. Han vil trække eksperter ind i undervisningen, fordi vi har dem tæt på. Mikkel har eksempelvis inviteret Morten Hansen med fra Borholms Mosteri for at inddrage lokal viden og produkter i undervisningen, og et oplæg om lokale urter med naturvejleder Thomas Guldbæk er også på programmet.
 

03. Marts 2014
Kirsten Munch
Leder
Afdeling:
Service
Telefon:
60121805