På forkant med fjernvarme

Nyhed

Allerede på grundforløbet bliver de bornholmske håndværkerelever sat godt ind i fjernvarmeinstallation. De får nemlig opgaver, som er identiske med de opgaver, man støder på ude i ejendommene, når man skal installere fjernvarme.

Der er rigtig meget fjernvarmekonvertering på Bornholm, hvor man går fra oliefyr til fjernvarme. Det er ikke noget krav, at eleverne skal arbejde med fjernvarme allerede på grundforløbet, men vi vil gerne have, at vores elever fra start kan snakke med om det, når de er ude i virksomhederne”, fortæller faglærer Niels-Erik Rasmussen. Branchen på Bornholm kunne godt tænke sig, at de unge tidligt i forløbet arbejder med vand- og varmeinstallationer for at få en grundlæggende viden om skiftet til fjernvarme. På Campus Bornholm lytter man til ønsket via det tætte samarbejde med det branchens lokale uddannelsesudvalg.

Ifølge Niels-Erik giver det også eleverne en fordel, når de skal ud og søge læreplads: ”Her er deres kunnen indenfor fjernvarme også en bonus for dem, når de skal ud at søge”, fortæller faglæreren, som også roser eleverne for at være gode til at tage ud og søge elevplads.

Marcus Langbjerg er ved at lægge sidste hånd på sin fjernvarmeinstallation. ”Jeg kan bedst finde ud af det, når jeg har det i hænderne, og de problemer man får en gang i mellem, det er en fed følelse, når man får dem løst”, fortæller Marcus. Det kræver også styr på matematikken, når man skal beregne længder, hældning og tryk, når rørene skal passe. Derfor starter eleverne med to timers teori, inden de går ned på værkstedet. 

Marcus har allerede fået praktikpladsen i stand. Han ringede og spurgte hos Flemming Svendsen VVS, om han måtte komme forbi til en snak. Han havde allerede skrevet sin ansøgning, som han tog med, og det gjorde et godt indtryk. Efter grundforløbet og den første tid hos Flemming Svendsen VVS skal Marcus til Næstved og tage hovedforløbet i uddannelsen som energispecialist – og så er det godt at være på forkant med fjernvarmen!

17. Marts 2014