Regional madkultur

Mad med Oplevelser på Campus Bornholm har indledt et intensivt samarbejde med; Regional madkultur, Det autentiske bornholmske køkken, LAG Bornholm og mange flere, om at få bornholmske råvarer ind i skolens køkkener.

Sammen med de gode bornholmske råvarer, sætter skolen fokus på, sammen med deres samarbejdspartnere og branchen, at ny-skabe bornholmske egnsretter.

Med med Oplevelser er også med i et projekt under Agro Tech, omkring reduktion af madspil. Her er fokus på bæredygtighed, økologi og ressource optimering.

På Med med Oplevelser tager al vores produktion, vore cases og varekendskab udgangspunkt i regional madkultur på Bornholm.

Vi tager udgangspunkt i årstidens råvarer og arbejder med kød, frugt, grønsager, olie, mel med mere fra bornholmske producenter.

Vi arbejder ud fra traditionelle grundtilberedningsmetoder – metoderne skal ligge på rygraden inden vi kan gå over i udviklende og innovativ gastronomi/ernæring.

Udvikling og implementering af ny pædagogik ift. regional madkultur er støttet af UTA.

Vi arbejder ligeledes med Agro Tech omkring udvikling af undervisningsmateriel til reduktion af madspil. Vi arbejder med instrumenter til måling af madspil i varemodtagelsen, i hhv. gastronomi køkkenet og i kantinekøkkenet.

Bæredygtighed og økologi ligger i en naturlig forlængelse af de ovenstående fokuspunkter. Økologiske produkter foretrækkes og vurderingen af disse vare indgår på alle niveauer – grundforløb og hovedforløb, i faget varekendskab.

10. Marts 2012