Første skoledag for 287 gymnasieelever

I dag mandag 8. august 2022 byder vi velkommen til i alt 287 unge, der har første skoledag i 1.g på en af vores gymnasiale uddannelser. Antallet er en anelse højere end i fjor, hvor 265 elever begyndte på HF, HHX, HTX eller STX.

Vicedirektør og gymnasierektor Lisbeth Hvid Christensen glæder sig til at tage imod de nye elever – og ikke mindst til at tage hul på et skoleår, der ser ud til at blive uden Coronas indflydelse.      

”De seneste par år har været udfordrende for alle, og meget har handlet om, hvordan vi bedst muligt kunne få skolen og undervisningen til at fungere under langtfra optimale betingelser. I år ser det heldigvis helt anderledes ud - og det er ærlig talt noget af en befrielse”, siger hun.

Fokus på trivsel og gode vaner fra start
Forud for dagens skolestart har underviserne og ledelsen på gymnasieuddannelserne sat fokus på, hvordan de kan øge eleverne trivsel og hjælpe dem til at grundlægge bedre studievaner allerede fra start – bl.a. med at skabe klarere forståelse for, hvornår computere og telefoner må benyttes i timerne.

”Vi skal fra start have grundlagt en fælles forståelse med eleverne om, hvordan vi sikrer et godt læringsmiljø. Det ønsker vi at opnå ved at lære dem nogle gode vaner - fx at telefonerne kun er fremme, når de skal bruges i undervisningen, eller at man tisser eller henter vand af i pauserne, så man ikke forstyrrer sine klassekammerater ved at gå ud og ind i timerne”, forklarer Lisbeth Hvid Christensen.

”Jeg er sikker på, at vi gør alle en tjeneste ved have helt klare rammer fra start. Det her handler ikke en masse firkantede regler, men om eleverne bliver beviste om, hvad vi forventer af dem”, tilføjer hun.

Ny HF-model fra start
En nyskabelse på Campus Bornholm i det kommende skoleår er en særlig HF3-klasse, hvor eleverne får et år ekstra til at tage deres HF-uddannelse. HF3-klassen er målrettet elever med særlige behov, som fx ordblindhed, en fysisk/psykisk diagnose eller lignende udfordringer.

”Der er fortsat plads til flere i HF3-klassen, men vi glæder os over, at vi har elever nok til at oprette et hold”, siger Lisbeth Hvid Christensen.

> Læs mere om HF3 

Eleverne på erhvervsuddannelsernes grundforløb har første skoledag på onsdag 10. august. 

FAKTA: Antallet af tilmeldte

De nye gymnasieelever fordeler sig således - tallene gælder tilmeldte per 1. august 2022:

  • STX: 125
  • HF: 76
  • HHX: 60
  • HTX: 26