1. Tænd dit kamera, når jeres lærer beder om det. Det er rigtig svært for lærerne at undervise jer, hvis de ikke kan se jer. Og så giver det trods alt oplevelse af at være sammen med klassen.
2. Hvis du er ved at gå helt kold i fjernundervisningen, så skal du kontakte en lærer, en studievejleder, en mentor eller din uddannelsesleder. Lad være med at give op. Og lad være med at gemme dig. Vi ved godt, at det er svært, men vi ved også, hvordan vi kan hjælpe.
3. Start skoledagen, som du plejer: Stå op, spis morgenmad og gør dig klar til første modul.
4. Sørg for et ordentligt arbejdsmiljø derhjemme med lys, ro, god stol og bord, hvor man kan have sine bøger opslået osv. (det er rigtig dårlig idé at sidde i sengen).
5. Kontakt din uddannelsesleder eller studievejleder, hvis der ikke er plads eller arbejdsro derhjemme. Så kan I lave en aftale om, at du får lov til at sidde på skolen.
6. Vær fokuseret på undervisningen. Læg telefonen væk… langt væk… (med mindre du skal bruge den til at være på TEAMS - se råd nr. 7).
7. Hvis TEAMS fungerer skidt på din PC, kan du deltage via din telefon - den virker som regel fint.
Drop perfektionismen: Ting, der
skal skrives og afleveres i timen, skal afsluttes i timen
8. Hold pauser i pauserne og træk væk fra skærmen. Få gerne lidt frisk luft – evt. ved at lufte ud i rummet, men en lille gåtur er endnu bedre. Ilt er godt for hjernen.
9. Lad være med bruge pauserne på at spille – giv dit hoved ro, så du er skarp, når lektionerne starter igen.
10. Drop perfektionismen: Ting, der skal skrives og afleveres i timen, skal afsluttes i timen. Sid ikke bagefter for at rette til og for at gøre det perfekt – hverken du eller læreren får det ud af det, som er meningen, hvis du arbejder for meget.
11. Husk dig selv på, at vi er i en helt ekstraordinær situation lige nu, men at vi går mod lysere tider. Tag en uge ad gangen… så ses vi lige pludselig på skolen igen😊.