Hæder til smedelærling

Klejnsmed Jesper Køhlert, udlært hos Østbornholms Kutterservice i Nexø, var fredag 24. september at finde blandt de 25 vindere ved dette års uddeling af Metalindustriens Lærlingepris (ML-Prisen). Prisoverrækkelsen fandt sted i Dronningesalen i Den Sorte Diamant i København. 

ML-prisen uddeles af Metalindustriens Uddannelsesudvalg i samarbejde med TEKNIQ Arbejdsgiverne, Dansk Metal og DI.

Den nyudlærte klejnsmed var indstillet til prisen både af sin praktikvirksomhed og af Campus Bornholm, hvor han har gennemført sin uddannelse. 

Faglærer på Campus Bornholm, Kim Olsen, skriver i sin motivation til indstillingen af Jesper Køhlert.

”Jesper er særdeles faglig dygtig og har udvist et meget højt gå-op-mod i forhold til de opgaver, man stiller ham overfor. Det blev hurtigt tydeligt under Jespers grundforløb, at vi havde at gøre med en elev som fagligt var ud over normalen og han blev også derfor hurtig udtaget som talentelev".

"Samtidig er Jesper en særdeles behagelig og en rolig fyr og tilsidesætter gerne egne behov for at tilgodese og hjælpe andre elever på sit hold. Som undervisere møder vi altid en glad, positiv, udadvendt og smilende elev, men en stor håndfuld fantastisk god humor. Jesper fortjener så absolut en helt særlig anerkendelse, i form af ML-Prisen”. 

Kriterier for at komme i betragtning til ML-Prisen:

  1. Lærlingen skal indstilles af både praktikvirksomheden og erhvervsskolen.
  2. Lærlingen skal have opnået topkarakteren 12 til svendeprøven.
  3. Lærlingen skal have udmærket sig som en god kollega og samarbejdspartner under uddannelsen.