Historiske resultater på kokkeuddannelse

Fredag d. 19. april afsluttede dette års Turbogas kokkehold med et historisk godt resultat. 7 ud af 9 afsluttede med at modtage en medalje for deres præstation. 5 af dem modtog bronze mens 2 modtog sølv. Det er aldrig sket før, at der er blevet leveret så flotte præstationer af et hold ved en svendeprøve for kokke på Bornholm

Turbogas er et specielt uddannelsesforløb for voksne over 25 år med minimum 2 års relevant erhvervserfaring. Uddannelsen giver mulighed for at få sit svendebrev som kok i løbet af 24 ugers intens undervisning. For fjerde år i træk, har Campus Bornholm afviklet forløbet, hvor mere end 40 kokke nu har færdiggjort deres uddannelse.

Kokke, som for de flestes vedkommende, har kunnet fastholde deres ansættelser under uddannelsen og dermed fået fuld løn, mens de har fulgt det intense Turbogas-forløb.

Dette kan lade sig gøre ved hjælp af gode tilskudsordninger til virksomhederne, som dermed har meget få udgifter ved at sende deres medarbejdere på uddannelse. Det er også kokke som efterfølgende har været med til at løfte det gastronomiske niveau rundt omkring på øen, via deres ny tillærte viden. 

Forløbet, som har alle de samme krav som et ordinært forløb, er dermed været med til at løfte kvaliteten på øens restauranter - og samtidig har de nyuddannet kokke gennemgået en stor faglig og menneskelig udvikling til glæde og gavn for alle. 

Underviser på forløbet Jonas Thunberg, udtaler:

"I en tid hvor nogle mener at kokkehåndværket er i frit fald og andre mener at det er i rivende forandring, lykkedes det for vores 9 elever at bevise, at de mestrede det langt mere end det forventede. Under svendeprøven viste de to meget erfarne censorer fra den anden side af vandet, at de havde tilegnet mere end rigelig viden og forståelse for vores smukke, gamle og ædle håndværk.

De kunne alle efterfølgende bryste sig af titlen: faglært kok fra Danmark og Campus Bornholm. Endda langt de fleste med en smuk medalje.  Det er en titel som åbner døre i hele verden"

Uddannelsesleder Mattias Landberg-Krarup tilføjer:

"Der er dage hvor man er ekstra stolt når man går på arbejde. Fredag d. 19. april var én af dem. Det er fantastisk at se holdet blive færdigt, og med så flot et resultat er jo enestående. Der er slet ikke nogen tvivl om at alle de nye kokke har en flot fremtid foran sig, som både lokale og turister nok skal få lov til at smage" 

Forløbet starter op igen i uge 43 i år, og selvom de første allerede har sikret sig plads, er der stadig mulighed for at komme med.

> Læs mere om Turbogas på 24 uger her

 

 

På billedet fra venstre:

Nicholas Arnold

Emil Klejst Rasmussen

Helle Preuss Justesen (bronze)

Heidie Marie Kofoed (bronze)

Heidi Nanna Heiss (bronze)

Koraljka Sabadin (sølv)

Anne Krüger Snebang (sølv) 

Karol Mikolaj Karpiak (bronze)

Marianne Ager (bronze)

Underviser Jonas Thunberg