HTX-piger designer robotter

Pigerne fra 1. og 2.g på HTX skal fredag og lørdag 9. og 10. april eksperimentere med kunstig intelligens og designe deres egne robotter.

Det sker under kyndig vejledning fra to kvindelige robotingeniører fra non-profitforeningen High5Girls. High5Girls-rollemodellen Clionadh Martin og hendes kollega Vivian Li vil lære pigerne, hvordan de giver liv til robotter.

Det bliver en sjov, men også udfordrende weekend, da pigerne ud over at kode robotter også bliver trænet i entreprenørskab. Robotterne skal nemlig være med til at løse et samfundsproblem, som pigerne selv skal identificere og finde løsninger på. Derefter skal de lave en markedsanalyse, og til sidst skal de pitche deres ideer og opfindelser for hinanden.

Bag High5Girl står svagstrømsingeniør og tech-iværksætter Marianne Andersen. Hun brænder for at gøre flere piger og unge kvinder interesseret i teknologi og science-uddannelserne, som også går under betegnelsen STEM-uddannelser. Der mangler nemlig kvinder ude på uddannelserne og i branchen generelt. Det betyder, at den teknologi og software, vi alle sammen bruger i vores hverdag, i høj grad designes og udvikles af mænd til mænd.

"Kvinder er lige så kloge på teknologi og kodning som mænd, og det vil vi vise pigerne på en sjov og spændende måde, hvor de selv er med til at designe processen. Med Robot Design Campen ønsker vi, at de får øjnene op for teknologiens mangfoldighed. Vi har nemlig brug for flere kvindehjerner i branchen, hvis vores teknologi og software skal passe til både kvinder og mænd", siger Marianne Andersen, som selv har oplevet at være ene kvinde blandt mange mænd i studietiden.

Pigernes opfindelser skal tage udgangspunkt i FN's 17 Verdensmål, som er en vigtig del af foreningen High5Girls’ arbejde og et fokusområde for Campus Bornholm.

 

 

"Kvinder er lige så kloge på teknologi og kodning som mænd, og det vil vi vise pigerne på en sjov og spændende måde, hvor de selv er med til at designe processen"

Marianne Andersen - stifter af High5Girl, svagstrømsingeniør og tech-iværksætter