Tømrerelev fra campus modtog hæderspris

Torsdag morgen skiftede tømrereleven Victoria Petra Jensen arbejdstøjet fra PL Entreprise ud med den fine garderobe, for hun skulle nemlig et smut forbi Industriens Hus i København og modtage en helt særlig hæder til Byggeriets Diversitetsdag - en konference der hylder mangfoldigheden i den danske bygge- og anlægsbranche.

I lyset af den noget kedelige kendsgerning, at alt for få kvinder og minoriteter vælger en levevej indenfor byggebranchen – faktisk udgøres hele 91% af arbejdsstyrken på danske byggepladser af mænd – er de fem store aktører Ambercon, Arkil, CG Jensen, STARK og Foreningen Divérs gået sammen om at stifte Foreningen Byggeriets Diversitetsdag, der arbejder for en større diversitet i branchen.

Victoria, som er tilknyttet tømreruddannelsen på Campus Bornholm, har af flere omgange ageret talerør for og motiveret kvinder og andre til at søge mod byggefaget, som hun selv er helt passioneret omkring.

Det er denne indsats, der har fået foreningens bevågenhed og ført til, at Victoria blev indstillet til modtagelse af årets elevpris, som netop hædrer elever der går forrest og baner vejen for andre. 

Med prisen, som blev overrakt af ligestillingsminister Marie Bjerre, fulgte også en kontant pengepræmie på 25.000 kroner. 

”Det er en kæmpe ære, at modtage prisen og virkelig fedt at bliver belønnet for at synliggøre uddannelsen og motivere andre, til enten at komme i gang eller at starte et nyt kapitel i deres liv. Præmien på de 25.000 kroner kan meget vel konverteres til en lækker rejse med min kæreste.” – fortæller Victoria inden afgang til København, hvor både hendes faglærere samt den nærmeste familie er med på tur.

Prisoverrækkelsen var kroningen på en velsmurt konference, som havde en række spændende oplæg om bl.a. kønsnormer, inkluderende ledelse og psykologisk tryghed på programmet.

Det er blot anden gang at Byggeriets Diversitetsdag afholdes, siden stiftelsen i 2022.

 

> Se en præsentationsvideo med Victoria

(Produceret af Byggeriets Diversitetsdag)

Model.Content.AltText