Virksomhedsledere skal skrige i kor

Virksomhedsledere skal skrige i kor

Øens virksomheder ’skriger’ på kvalificeret arbejdskraft. Nyt initiativ skal få dem til ’skrige i kor’ via øget samarbejde om indsatsen mod den fælles udfordring.

De fleste bornholmske virksomhedsledere oplever efterhånden, at det lægger beslag på både mere tid og flere kræfter at skaffe kvalificerede medarbejdere. Derfor tager Campus Bornholm og Business Center Bornholm nu et initiativ, så lederne i stedet for at kæmpe en ensom kamp fra hver deres kontor kan samarbejde om at optimere indsatsen mod den fælles udfordring.

Med start torsdag 28. oktober inviteres virksomhedslederne til det første af en håndfuld fyraftensmøder med fokus på, hvordan de gennem uddannelse og opkvalificering kan få det bedste ud af den arbejdskraft, som allerede findes på Bornholm. Møderækken vil blive afviklet i løbet af de kommende måneder.

Tanken er, at lederne i tillæg til nyttig viden fra forskellige oplægsholdere kan indkassere en netværksbonus gennem udveksling af ’tips og tricks’ og drøftelser af mulige fælles indsatser. Selv om mange af dem i det daglige ligger i konkurrence med hinanden, er manglen på kvalificeret arbejdskraft en ’brændende platform’, som de har en stærk fælles interesse i at gøre noget ved.

”De kan alle sammen mærke den stigende temperatur under fødderne, og derfor tror vi på, at der er basis for samarbejde og vilje til dele gode og dårlige erfaringer”, siger projektleder Henrik Juul-Pedersen fra Campus Bornholm.    

Han tilføjer, at arbejdskraftudfordringen på øen er så stor og så alvorlig, at den ikke kan løses gennem en indsats alene.

”Der findes ikke ét quickfix. Vi er nødt til at bevæge os frem på flere ben - og et af benene, som dette tiltag fokuserer på, består af uddannelse og opkvalificering af de medarbejdere, som virksomhederne allerede har”.

PROGRAM FOR FØRSTE MØDE

Torsdag 28. oktober kl. 14:00 - 17:00

 1. Velkomst og baggrund for møderækken
 2. Kvalificeret arbejdskraft og den brændende platform

Oplæg ved arbejdsmarkedschef Allan West, Jobcenter Bornholm

Oplæg ved seniorforsker Karin Topsøe Larsen, Center for regional- & turismeforskning

 1. Præsentation af projekterne Boost Bornholm og Faglært er fedt
 2. Erfaringsdeling om opkvalificering og uddannelse af medarbejdere
  - Oplæg ved EUX smed Laura Pedersen, Ole Almeborg A/S
  - Oplæg ved restauratør Christian Froberg Dahl, Ekkodalshuset
  - Oplæg ved tømrermester Martin Olsen, SE Byg
  - Oplæg ved repræsentant fra Rønne Handelsstandsforening
 1. Orientering om kommende møderække og indhold
 2. Netværk og tapas

MØDEMODERATOR

Mads Akselbo Holm, MeyaMeya.dk

HVOR

Campus Bornholm, Flexlokale 0.139, Minervavej 1, 3700 Rønne

TILMELDING

Senest mandag 25. oktober på mail: boost@cabh.dk

Det er gratis at deltage.

 

 • Henrik Juul-Pedersen

  Chefkonsulent, projektleder
  Udvikling og erhverv
  6012 1814