Covid-19

Alle elever, kursister, medarbejdere og gæster på skolen skal kunne dokumentere, at de inden for de seneste 72 timer er testet negative for Covid-19. Opdateret 22. april > Læs vores retningslinjer
 • Uddannelsesgaranti og skolepraktik

  Du har garanti for, at du får mulighed for at afslutte en uddannelse inden for det hovedområde, du er begyndt på.

Sådan fungerer garantien

Uddannelsesgarantien træder i kraft, hvis du ikke kan finde en praktikplads, når du skal i gang med dit hovedforløb. Skulle du havne i den situation, sikrer garantien, at dit uddannelsesforløb kan fortsætte.

Hvis du en måneder efter at have afsluttet dit grundforløb, stadig ikke har fundet en praktikplads, sikrer garantien, at du kan komme i skolepraktik inden for det hovedområde, du er begyndt på.

Garantien betyder altså, at du kan være sikker på at du kan færdiggøre din uddannelse, når du først er begyndt. Du risikerer ikke at strande halvvejs.

Men garantien betyder IKKE, at du kan være 100 procent sikker på at få lige præcis den uddannelse, du havde sat dig for fra start.

 

Betingelser for skolepraktik

Du skal opfylde en række betingelser, før du får tilbudt skolepraktik - læs mere om disse på UddannelsesGuiden

Under skolepraktikken skal du fortsat aktivt søge praktikplads i en virksomhed.

Du får skolepraktikydelse under forløbet.

Der gælder særlige regler for hver enkelt uddannelse. Spørg praktikpladskoordinatoren for nærmere information om dine muligheder. Se kontaktoplysninger i spalten til højre.

Skolepraktik på Campus Bornholm

Campus Bornholm tilbyder følgende skolepraktikuddannelser:

 • Smed
 • Tømrer
 • Personvognsmekaniker
 • Ernæringsassistent
 • Gastronom
 • Kontoruddannelsen med specialet Offentlig Administration

Der kan være flere muligheder på skoler uden for øen, men det er ikke muligt at komme i skolepraktik inden for alle uddannelser.

Campus Bornholms samarbejder om skolepraktik med: 

 • Zealand Business College (ZBC) - samarbejdet gælder elever på Detailhandelsuddannelsen, Handelsuddannelsen samt Data- og kommunikationsuddannelsen
 • Center for Erhvervsrettede uddannelser Lolland Falster (CELF) - samarbejdet gælder elever på elektriker- og mureruddannelserne.

Vil du vide mere

Læs mere om uddannelsesgaranti på UddannelsesGuiden. Klik her (åbner i nyt vindue)

Læs mere om skolepraktik på Uddannelsesguiden. Klik her (åbner i nyt vindue)