Pædagogpakken

Pædagogpakken er et særligt HF-forløb for dig, der vil søge ind på pædagoguddannelsen, som udbydes på Bornholm af Københavns Professionshøjskole.

På Pædagogpakken tager du 4 HF-fag, som giver dig adgang til at søge optagelse på pædagoguddannelsen gennem kvote 2.

På Campus Bornholm tager det 2 år at gennemføre pædagogpakken. 

Du har også mulighed for kun at tage enkelte fag, hvis du ikke mangler hele adgangsgrundlaget. Kontakt vores vejledere på HF-enkeltfag for at høre mere om denne mulighed - se kontaktoplysninger til højre/nedenfor.


Fag og eksamen

Består du eksamen i alle 4 fag med karakteren 02, vil du være kvalificeret til at søge optagelse på pædagoguddannelsen igennem kvote 2.

Fag i Pædagogpakken:

 • Dansk A
 • Engelsk B
 • Samfundsfag C
 • Psykologi C - eller et andet valgfrit fag på C-niveau.

Du afslutter alle fag med mundtlig eksamen. Ud over de mundtlige eksaminer skal du til skriftlig eksamen i dansk og engelsk. 


Undervisningsstart og varighed

Du kan starte medio august. Forløbet varer 2 år og dit skema skal være på ca. 24 timer om ugen. Herudover skal du forvente at bruge tid på forberedelse og skriftlige opgaver.


Pris

Når du vælger Pædagogpakken, betaler du et deltagergebyr. Når du har gennemført de 4 fag med eksamen, får du beløbet for dem tilbage.


SU

Som kursist på Pædagogpakken kan du søge om SU (Statens uddannelsesstøtte) efter gældende regler. Det betyder, at du kan få SU, hvis du opfylder de almindelige betingelser for at være berettiget dertil.

> Læs mere om SU


SVU

Hvis du er i arbejde, kan du som kursist på Pædagogpakken søge om SVU (Statens Voksenuddannelsesstøtte) efter gældende regler. Det betyder, at du kan få SVU, hvis du opfylder de almindelige betingelser for at være berettiget dertil.

> Læs mere om SVU


Optagelseskrav

For at blive optaget på Pædagogpakken skal du have bestået folkeskolens prøver eller have tilsvarende faglige forudsætninger. Hvis du mangler folkeskolefag, kan disse tages på FVU forud for start på pakken.

Du kan tidligst blive optaget på pædagogpakken et år efter, du har afsluttet 9. eller 10. klasse.


Tilmelding og vejledning

Hvis du har spørgsmål eller ønsker at tale med en vejleder om dine muligheder, bør du altid begynde med at kontakte vores studievejledere for HF-enkeltfag. De har træffetid mandag og torsdag fra 10.20-11.55. De kan også hjælpe dig med at blive tilmeldt.

Se kontaktoplysninger til højre/nedenfor.

 • David Winther Hansen

  Studievejleder og underviser - HF
  2138 5646
 • Pia Koefoed Nielsen

  Studievejleder og koordinator
  HF
  3065 0288